Wall Street: Ενεργειακή κρίση και ανησυχίες για την οικονομία οδήγησαν σε πτώση

11/10/2021, 23:10
Wall Street: Ενεργειακή κρίση και ανησυχίες για την οικονομία οδήγησαν σε πτώση

Μ πτώση έκλεισαν τη Δευτέρα, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ο βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, καθώς η ανησυχία του επενδυτικού κοινού για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και για τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των εταιρειών, που  αναμένονται, αυξάνεται καθώς συνεχίζεται το ράλι των τιμών στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,72% στις 34.496,06 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με απώλειες 0,69% στις 4.361,19 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 0,64%, κλείνοντας στις 14.486,20 μονάδες.

Σε ό,το αφορά την πορεία των επιχειρήσεων, η μετοχή της Southwest Airlines Co. κατέγραψε απώλειες 3,3% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναγκάστηκε να ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις το σαββατοκύριακο λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και θεμάτων που σχετίζονται με τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.

Η φαρμακευτική Merck ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τις ρυθμιστικές αρχές να δώσουν έγκριση σε ένα χάπι που έχει αναπτύξει για τη θεραπεία της νόσου Covid-19.