Νέα Υόρκη: Μικτά πρόσημα και χωρίς πυξίδα η αγορά, λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό

13/10/2021, 17:17
Νέα Υόρκη: Μικτά πρόσημα και χωρίς πυξίδα η αγορά, λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, λίγη ώρα μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης, καθώς το επενδυτικό κοινό τηρεί αφ΄ενός στάση αναμονής για τα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών, αφ΄ετέρου δείχνει ανησυχία για τα ανακοινωθλεντα στοιχεία του πληθωρισμού που ήταν χειρότερα από τα αναμενόμενα. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται πτωτικά κατά 0,56%, στις 34.187,29 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,29%, στις 4.335,31μονάδες,. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,18% και κινείται στις 14.487,54 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των μετοχών, με απώλειες κινείται ο τίτλος της JPMorgan Chase, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου καλύτερα των προσδοκιών και επιπλέον 2,1% ζημιές από επιφαλή δάνεια.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της Apple, μετά το δημοσίευμα του Bloomberg ότι η εταιρεία θα περιορίσει την παραγωγή του iPhone 13 λόγω ελλείψεων ημιαγωγών.

Η αεροπορική ετιαρεία Delta Airlines, καταγράφει μεγάλη πτώση 4,48% καθώς η εταιρεία προειδοποίησε ότι η άνοδος των τιμών των καυσίμων δυσκολεύει τη δυνατότητα διατήρησης της κερδοφορίας στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.