Νέα Υόρκη: Κοντά σε νέο ρεκόρ ο S&P 500 - Απώλειες για τους Big Tech

22/10/2021, 17:23
Νέα Υόρκη: Κοντά σε νέο ρεκόρ ο S&P 500 - Απώλειες για τους Big Tech

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Παρασκευή, λίγη ώρα μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης. Ο Dow Jones και ο S&P 500 συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, λόγω των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιρειών, ενώ αντίθετά ο Nasdaq κινείται πτωτικά καθώς οι εταιρείες του κλάδου τεχνολογίας και ειδικότερα οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζουν αποτελέσματα κατώτερα των αναμενόμενων. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,39%, στις 35.742,67 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,18%, στις 4.557,83 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,24%, στις 15.177,31 μονάδες.

Μεταξύ των 30 μετοχών που συμμετέχουν στην σύνθεση του βιομηχανικοπυ δείκτη Dow Jones, οι 19 κινούνται ανοδικά και οι 11 πτωτικά. Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφει η American Express και ακολουθούν οι Goldman Sachs και η Walmart. Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η Intel και ακολουθεί η Honeywell International .

Σημαντική είναι η πτώση που παρουσιάζουν οι μετοχές των εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης, λόγω των μη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων που παρουσίασαν. Για την πορεία αυτή οι εταιρείες θεωρούν ως υπεύθυνη την πολιτική που ακολουθεί η Apple στο λογισμικό της, δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες να "κόβουν" τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τις πλατφόρμες αυτές για στοχευμένη διαφήμιση.

Την μεγαλύτερη μείωση καταγράφει η Snap , με βουτιά 22% και ακολουθούν η Facebook με -5% και το Twitter με -3%.