Νέα Υόρκη: Προς νέο ρεκόρ ο Nasdaq - Ανοδικές τάσεις λόγω θετικών αποτελεσμάτων

28/10/2021, 18:37
Νέα Υόρκη: Προς νέο ρεκόρ ο Nasdaq - Ανοδικές τάσεις λόγω θετικών αποτελεσμάτων

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, σήμερα, Πέμπτη, καθώς το επενδυτικό κοινό έχει επηρεασθεί θετικά από τα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων εταιρειών,  παρά τα στοιχεία για την ανεργία και τον πληθωρισμό. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 0,55%, στις 35.684,51 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P καταγράφει κέρδη 0,86%, στις 4.590,72 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,19%, στις 15.418,44 μονάδες.

Η μετοχή της Ford ξεχωρίζει, καθώς καταγράφει κέρδη πάνω από 9%, μετά την ανακοίνωση περί ισχυρής κερδοφορίας το γ΄τρίμηνο, αλλά και την αναθεώρηση επί βελτίωση των προβλέψεων της για το σύνολο του 2021. Στο γ΄τρίμηνο η αυτοκινητοβιομηχανία κατάφερε να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή της.

Ανοδικά, λόγω θετικών αποτελεσμάτων κινούνται ακόμη οι μετοχές των Mastercard, Merck και Caterpillar.

Εκτός από τις παραπάνω, μεταξύ των μετοχών που συμμετέχουν στη σύνθεση του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones κινείται και η Apple. Συνολικά 26 μετοχές του δείκτη κινούνται ανοδικά, ενώ πτώση καταγράφουν οι Microsoft, American Expess και Walt Disney.