Νέα Υόρκη: Μικτά πρόσημα και ισχυρά κέρδη για τις Big Tech

19/11/2021, 17:45
Νέα Υόρκη: Μικτά πρόσημα και ισχυρά κέρδη για τις Big Tech

Μεικτή εικόνα παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Παρασκευή, λίγη ώρα μετά το άνοιγμα της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας. Οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq δέχονται πιέσεις λόγω των ανησυχιών για νέα επιβράδυνση της οικονομίας λόγω της πανδημίας και των νέων lockdown σε χώρες, όπως η Αυστρία και πιθανότατα η Γερμανία. 

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,64% στις 35.645,75 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κινείται οριακά πτωτικά, κατά 0,06%, στις 4.701,98 μονάδες. Αντίθετα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,44%, στις 16.063,77 μονάδες, σε τροχιά νέου ιστορικού υψηλού.

Από τις μετοχές που διακινούνται αυτές του κλάδου ενέργειας καταγράφουν μείωση λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, εξ αιτίας του αρνητικού κλίματος που δημιουργούν τα lockdown και η άνοδος των κρουσμάτων COVID 19. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατά 3% καταγράφει η Occidental Petroleum.

Για τους ίδιους λόγους πτώση καταγράφουν και οι μετοχές ταξιδιωτικών εταιρειών καθώς και οι αερομεταφορείς. Η United Airlines καταγράφει πτώση 2% ενώ η Delta και η American άνω του 1%. Στο 2% διαμορφώνεται, ακόμη, η πτώσσ της τιμής της μετοχής της Airbnb.