Νέα Υόρκη: Η άνοδος των τραπεζικών μετοχών οδηγεί τον Dow Jones προς νέο ρεκόρ

04/01/2022, 17:01
Νέα Υόρκη: Η άνοδος των τραπεζικών μετοχών οδηγεί τον Dow Jones προς νέο ρεκόρ

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Τρίτη, λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ενώ το επενδυτικό κοινό δείχνει να παραμένει αισιόδοξο για την θετική πορεία της οικονομίας. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 0,82%, στις 36.885,11 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,29%, στις 4,810,07 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,61% στις 15.736,85 μονάδες.

Η άνοδος του Dow Jones οφείλεται στην ανοδική τάση των τιμών των τραπεζικών μετοχών, λόγω της ανόδου των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. Ο τραπεζικές μετοχές παρουσίασαν χθες, Δευτέρα, σημαντική άνοδο,. η οποία δείχνει να διατηρείται και στη σημερινή συνεδρίαση.

Οι JPMorgan, Goldman Sachs, Bank of America, μέχρι στιγμής καταγράφουν άνοδο 2%, ενώ η Wells Fargo κινείται ανοδικά κατά 3%.

Ανοδική πορεία καταγράφουν ακόμη οι μετοχές του κλάδου ταξιδιών - ψυχαγωγίας συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εταιρειών αλλά και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες συνέχισαν και σήμερα να παρουσιάζουν κέρδη λόγω των καλών αποτελεσμάτων του τελευταίου τριμήνου της Tesla.