Νέα Υόρκη: Άνοιγμα με απώλειες - Μικρή άνοδος για τις Big Tech

14/01/2022, 18:54
Νέα Υόρκη: Άνοιγμα με απώλειες - Μικρή άνοδος για τις Big Tech

Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Παρασκευή, με την αγορά να προσπαθεί να αποκτήσει εκ νέου σαφή κατεύθυνση και ειδικά οι μετοχές των τραπεζών οι οποίες δέχονται έντονες πιέσεις, παρά τα μλεχρι στιγμής θετικά αποτελέσματα για το δ΄τετράμηνο του 2021,

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται πτωτικά κατά 0,64% στις 35.883,92 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,28% στις 4.646,12 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται με οριακή άνοδο 0,07%, στις 14.817,61 μονάδες, προσπαθώντας να ανακάμψει ως ένα βαθμό από τις μεγάλες απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Αναφορικά με τις τραπεζικές μετοχές η JP Morgan καταγράφει απώλειες 5%, περίπου, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα δ΄τριμήνου που ανακοίνωσε ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα. Το ίδιο ισχύει και για τις Wells Fargo και Citigroup.

Παρ΄όλα αυτά αν και η αγορά φαίνεται ότι μέχρι στιγμής έχει διαχειρισθεί σωστά την "έκρηξη" της Όμικρον εν τούτοις οι αποφάσεις της Fed για μεταβολή της χαλαρής νομισματικής πολιτικής έχει δημιουργήσει ανησυχίες στο επενδυτικό κοινό, το οποίο αντιδρά νευρικά.