15 δόσεις εμβολίων αντί για 10 στα φιαλίδιά της προτείνει η Moderna

02/02/2021, 18:29
15 δόσεις εμβολίων αντί για 10 στα φιαλίδιά της προτείνει η Moderna

H Moderna καθώς προσεγγίζει την παρασκευή σχεδόν ενός εκατομμυρίου δόσεων την ημέρα, προτείνει να γεμίζει τα φιαλίδια με επιπρόσθετες δόσεις του εμβολίου της.

Σήμερα σε ανακοίνωσή της η φαρμακευτική εταιρεία Moderna προτείνει την αύξηση των δόσεων στα φιαλίδια του εμβολίου της με σκοπό να διευκολύνει ένα γραννάζι της παραγωγής.

Καθώς η εταιρεία προσεγγίζει την παρασκευή σχεδόν ενός εκατομμυρίου δόσεων την ημέρα προτείνει να γεμίζει τα φιαλίδιά της ως τις 15 δόσεις έναντι των σημερινών 10 δόσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου.

«Η Moderna θα χρειαστεί να έχει περαιτέρω συζητήσεις με την FDA για να εξασφαλίσει ότι η υπηρεσία αυτή βλέπει θετικά την προσέγγιση αυτή προτού την εφαρμόσει» προσθέτει η εταιρεία.

Ο πρόεδρος της Moderna, Στίβεν Χογκ, αναφέρει στην ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι επιπρόσθετες δόσεις θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση περιορισμών σε επίπεδο παραγωγικής ικανότητας.

«Πέρα από την ποσότητα του φαρμακευτικού προϊόντος που διατίθεται, υπάρχει επίσης θέμα πόσα φιαλίδια μπορεί κανείς να γεμίσει σε μια δεδομένη χρονική περίοδο» σημείωσε ο Στίβεν Χογκ.

Η διανομή του εμβολίου της Moderna στις ΗΠΑ άρχισε τον Δεκέμβριο, μετά την έγκριση που έλαβε αυτό για επείγουσα χρήση από την FDA, καθιστώντας το το δεύτερο εμβόλιο κατά της COVID-19 που έλαβε έγκριση για να διατεθεί στις ΗΠΑ.

Ως και χθες το πρωί τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών στις ΗΠΑ είχαν χορηγήσει 32.222.402 δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 και διανείμει 49.936.450 δόσεις.