Α. Μέρκελ: Δύσκολες οι στιγμές με την πανδημία, καμία χαλάρωση μέτρων

04/02/2021, 20:17
Α. Μέρκελ: Δύσκολες οι στιγμές με την πανδημία, καμία χαλάρωση μέτρων

«Πόσο θα ήθελα να ανακοινώσω κάτι καλό. Αλλά δεν έχει νόημα. Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε ψευδείς ελπίδες. Είναι δύσκολες οι στιγμές», τονίζει η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, σχετικά με την πανδημία στη χώρα της απορρίπτοντας  τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

«Πόσο θα ήθελα να ανακοινώσω κάτι καλό. Αλλά δεν έχει νόημα. Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε ψευδείς ελπίδες. Είναι δύσκολες οι στιγμές», τονίζει η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, σχετικά με την πανδημία στη χώρα της απορρίπτοντας τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Σε συνέντευξή της η οποία θα μεταδοθεί απόψε από το τηλεοπτικό δίκτυο RTL υπογραμμίζει ότι «δεν μας βοηθά σε τίποτα ένα γρήγορο άνοιγμα για να ξανακλείσουμε ξανά γρήγορα»,, διαλύοντας έτσι τις ελπίδες για σύντομη χαλάρωση των μέτρων του lockdown στη Γερμανία.

«Τα κρούσματα κορωνοϊού μειώνονται και πολλοί άνθρωποι λαχταρούν τη χαλάρωση των μέτρων και το άνοιγμα. Πολλοί από τους γείτονες της Γερμανίας έκαναν αυτό το λάθος. Δεν μας βοηθά σε τίποτα ένα γρήγορο άνοιγμα για να ξανακλείσουμε μετά γρήγορα» είπε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων για να συζητήσουν πώς θα προχωρήσουν στο θέμα του lockdown.

«Δεν μπορώ ακόμη να πω ποια απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Τετάρτη, διότι θα πρέπει να περιμένουμε την εξέλιξη των αριθμών. Αυτό που δεν μπορούμε να αντέξουμε όμως τώρα θα ήταν μια κατάσταση όπως αυτή την οποία βιώνει η Πορτογαλία», πρόσθεσε.