Βρετανία: Διφορούμενα μηνύματα από την κυβέρνηση για καλοκαιρινές διακοπές

11/02/2021, 12:00
Βρετανία: Διφορούμενα μηνύματα από την κυβέρνηση για καλοκαιρινές διακοπές

Συγκεχυμένα μηνύματα σχετικά με το αν ο κόσμος θα πρέπει να οργανώσει τις καλοκαιρινές του διακοπές δίνουν υπουργοί στη Βρετανία, με τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι ο κόσμος θα μπορέσει να κάνει καλοκαιρινές διακοπές φέτος, αλλά δεν μπορεί να παράσχει βεβαιότητα για το αν πρέπει ή όχι να γίνονται από τώρα κρατήσεις.

Αντίθετα χθες, ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να κάνει κρατήσεις για διακοπές στη χώρα ή στο εξωτερικό έως ότου γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία για την επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, όμως άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τζόνσον, έδωσαν πιο αισιόδοξα μηνύματα.

Μέχρι στιγμής η Βρετανία έχει χορηγήσει μια πρώτη δόση εμβολίου σε περισσότερους από 13 εκατομμύρια ανθρώπους και έχει εισαγάγει επίσης νέους αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους, που καθιστούν παράνομο να πάει κανείς διακοπές, ώστε να προληφθεί η είσοδος νέων παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορωνοϊού.

Χίθροου: Χάθηκαν 25.000 θέσεις εργασίας

Παράλληλα, αεροπορικές εταιρείες και βιομηχανία ταξιδίων έχουν ζητήσει έναν σαφή οδικό χάρτη για την έξοδο από τα περιοριστικά μέτρα, φοβούμενες ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι καθοριστικό για πολλούς.

Το αεροδρόμιο του Χίθροου ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αριθμοί των επιβατών μειώθηκαν κατά 89% τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Ο γενικός διευθυντής του Χίθροου Τζον Χόλαντ-Κέι δήλωσε στο Sky News ότι τους τελευταίους 11 μήνες χάθηκαν έως και 25.000 θέσεις εργασίας στο αεροδρόμιο.

Πρόσθεσε δε ότι «αν δεν δούμε κάποιο σχέδιο ανάκαμψης από την κυβέρνηση και κάποια υποστήριξη για τον αεροπορικό τομέα οικονομικά, τότε φοβάμαι ότι κινδυνεύουν περισσότερες θέσεις εργασίας».