Ρωσία: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις Λαβρόφ για ρήξη με την Ε.Ε.

12/02/2021, 16:15
Ρωσία: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις Λαβρόφ για ρήξη με την Ε.Ε.

Σε διευκρινιστική του ανακοίνωση σχετικά με δηλώσεις του Σεργκέι Λαβρόφ, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σημειώνει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για διακοπή των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν η διακοπή αυτή γίνει με πρωτοβουλία των Βρυξελλών.

Η Μόσχα απευθύνει έκκληση για συνεργασία, αναφέρεται στην ανακοίνωση θεωρώντας προφανώς ότι οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών που έκανε νωρίτερα, παρερμηνεύθηκαν.

Σε σημερινή του συνέντευξή στον δημοσιογράφο Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ στην ζωντανή εκπομπή του στο κανάλι του YouTube «Σαλαβιόφ -LIVE» ο Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι η Μόσχα δεν αποκλείει την διακοπή των σχέσεων με τις Βρυξέλλες, εάν η ΕΕ επιβάλει κυρώσεις που θα δημιουργήσουν κινδύνους στους ευαίσθητους τομείς της ρωσικής οικονομίας.

«Είμαστε έτοιμοι για διακοπή των σχέσεων, αν αυτό γίνει με πρωτοβουλία της ΕΕ. Από την δική μας πλευρά καλούμε επίμονα τους εταίρους στην ΕΕ σε μια ισότιμη και αμοιβαίου σεβασμού συνεργασία, για την οποία μίλησε ο Σεργκέι Λαβρόφ», διευκρινίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.