Πεσκόφ: Η Ρωσία δεν θέλει να διακόψει τις σχέσεις με την Ε.Ε. - Παρερμηνεύτηκε η δήλωση Λαβρόφ

12/02/2021, 21:33
Πεσκόφ: Η Ρωσία δεν θέλει να διακόψει τις σχέσεις με την Ε.Ε. - Παρερμηνεύτηκε η δήλωση Λαβρόφ

Η Ρωσία δεν θέλει να διακόψει τους δεσμούς με τις Βρυξέλλες, αλλά πρέπει να είναι έτοιμη για εχθρικές πράξεις από την Ε.Ε. ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ.  

Υπενθυμίζεται ότι ο Λαβρόφ είχε δηλώσει ο οποίος δήλωσε ότιπως η Μόσχα είναι έτοιμη να κόψει τους δεσμούς με την ΕΕ εάν οι Βρυξέλλες επιλέξουν να επιβάλουν κυρώσεις που θέτουν σε κίνδυνο ευαίσθητους τομείς της ρωσικής οικονομίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι τα ΜΜΕ παρερμήνευσαν τις δηλώσεις του Λαβρόφ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, "είναι ένα μεγάλο λάθος από τα ΜΜΕ που άλλαξαν το νόημα".

"Η ουσία είναι ότι δεν το θέλουμε αυτό (να κοπούν οι σχέσεις με την ΕΕ) αλλά να προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις με την ΕΕ. Ωστόσο, εάν η ΕΕ επιλέξει να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι (της επιβολής κυρώσεων που συνεπάγονται κινδύνους για τη ρωσική οικονομία), τότε ναι, θα είμαστε έτοιμοι γιατί πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα'', εξήγησε. "Για αυτό μίλησε ο υπουργός. Ωστόσο, το νόημα παρερμηνεύτηκε και αυτοί οι εντυπωσιακοί τίτλοι έπαιξαν με τρόπο που δείχνουν τη Ρωσία σχεδόν έτοιμη να ξεκινήσει τη διάσπαση με την ΕΕ", δήλωσε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, τα σχόλια του Λαβρόφ δεν απαιτούν "καμία επιβεβαίωση". "Φυσικά, εάν βρεθούμε αντιμέτωποι με μια καταστροφική πολιτική που προκαλεί ζημιές στις υποδομές και τα συμφέροντά μας, τότε η Ρωσία θα πρέπει να είναι έτοιμη εκ των προτέρων για αυτές τις εχθρικές ενέργειες", τόνισε ο Πεσκόφ.