Γαλλία: Η αντιμετώπιση της πανδημίας αυξάνει τη δημοτικότητα Μακρόν, Καστέξ

19/02/2021, 12:17
Γαλλία: Η αντιμετώπιση της πανδημίας αυξάνει τη δημοτικότητα Μακρόν, Καστέξ

Στην αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης αποδίδεται η αύξηση της δημοτικότητας του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ τον Φεβρουάριο, σε σχέση με την Ιανουάριο.

Το 42% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA που δημοσιεύεται σήμερα, απαντά ότι έχει θετική γνώμη για τον Μακρόν, άνοδος κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Ιανουάριο, στα επίπεδα του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου.

Οι θετικές γνώμες αυξάνονται πέραν του πολιτικού χώρου του Γάλλου προέδρου (96%, +5 ποσοστιαίες μονάδες), στον χώρο της αριστεράς (Ανυπότακτη Γαλλία +10 ποσοστιαίες μονάδες, Ευρωπαίοι Οικολόγοι-Πράσινοι +10) και στον χώρο της δεξιάς (Les Republicains +7).

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ εξασφαλίζει επίσης 42% θετικής γνώμης, άνοδος κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Γαλλίας ανεβαίνει ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, με μία θετικότερη δυναμική στους υποστηρικτές της δεξιάς (Les Républicains , 43%; +12) και στο ακροδεξιό RN (34%, +11 μονάδες).

«Πρόεδρος και πρωθυπουργός της Γαλλίας ευνοούνται από τις επιλογές τους σε σχέση με την υγειονομική κρίση», σύμφωνα με το ινστιτούτο BVA που επισημαίνει ότι η δυναμική είναι ακόμη πιο σαφής για τον Ζαν Καστέξ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει νέο lockdown.

Την απόφαση αυτή εγκρίνουν τα δύο τρίτα των Γάλλων (63%).