Μπάιντεν: «Φονιάς» ο Πούτιν, θα υποστεί συνέπειες

17/03/2021, 15:46
Μπάιντεν: «Φονιάς» ο Πούτιν, θα υποστεί συνέπειες

Ανεβάζει τους τόνους απέναντι στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντάς τον «φονιά» που θα πληρώσει το τίμημα λόγω της παρέμβασής υπέρ του Ντ. Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές του 2020.

Ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC δήλωσε πως πιστεύει ότι ο Ρώσος ομόλογός του είναι «ένας φονιάς» και προειδοποίησε πως «θα υποστεί τις συνέπειες» επειδή ηγήθηκε προσπαθειών με στόχο να στρέψει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα πληρώσει ένα τίμημα» είπε, και στην ερώτηση του δημοσιογράφου ποιο μπορεί να είναι αυτό το τίμημα, απάντησε «θα δείτε σύντομα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε τα σχόλια αυτά αφού έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, η οποία δόθηκε χθες, Τρίτη, στη δημοσιότητα, στηρίζει τις κατηγορίες ότι ο Πούτιν βρισκόταν πίσω από την ανάμιξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές, μια κατηγορία που η Ρωσία χαρακτήρισε αβάσιμη.

Παρ’ όλα αυτά ο Μπάιντεν επισήμανε ότι «υπάρχουν πράγματα στα οποία είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον μας να εργαστούμε μαζί», όπως η ανανέωση της συμφωνίας START για τα πυρηνικά, και πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες ξέρουν ο ένας τον άλλο.

«Τον ξέρω σχετικά καλά», είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι «το πιο σημαντικό στις συνδιαλλαγές με ξένους ηγέτες, σύμφωνα με την εμπειρία μου... είναι απλώς να ξέρεις τον άλλο».