Ρωσία: Χάθηκε μια ευκαιρία για άρση του αδιεξόδου με ΗΠΑ

22/03/2021, 13:58
Ρωσία: Χάθηκε μια ευκαιρία για άρση του αδιεξόδου με ΗΠΑ

Τη λύπη του για το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον δεν απεδέχθη πρόταση του Βλ. Πούτιν για τηλεδιάσκεψη στις 19 ή στις 22 Μαρτίου με τον Τζο Μπάιντεν εξέφρασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, στον απόηχο του χαρακτηρισμού «φονιά» που απέδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Ρώσο ομόλογό του.

«Χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία για την άρση του αδιεξόδου στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις, για την οποία ευθύνεται η Ουάσινγκτον. Η ευθύνη γι αυτό βαραίνει απολύτως τις ΗΠΑ», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Την περασμένη Πέμπτη, μετά τον χαρακτηρισμό του Μπάιντεν, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο ABC, που προκάλεσε ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών, ο Πούτιν δήλωσε ότι θα πρέπει μαζί με τον Μπάιντεν να πραγματοποιήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες τηλεδιάσκεψη.

«Παρατηρούμε με θλίψη μας ότι η αμερικανική πλευρά δεν έχει υποστηρίξει την πρόταση του Πούτιν να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν για να συζητήσουν για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στις διμερείς σχέσεις, αλλά και για το θέμα γύρω από τη στρατηγική (πυρηνική) σταθερότητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ έφθασε στη Μόσχα την Κυριακή για διαβουλεύσεις, οι οποίες θα έχουν ως θέμα την ανάλυση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων.