Δυτική Οχθη: Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά

06/04/2021, 10:21
Δυτική Οχθη: Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά

Ενας Παλαιστίνιος που επέβαινε σε αυτοκίνητο σκοτώθηκε, ενώ η σύζυγός του τραυματίστηκε σήμερα από ισραηλινά πυρά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές, με τον ισραηλινό στρατό να υποστηρίζει ότι «απέτρεψε επίθεση με τη χρήση αυτοκινήτου ως όπλου», χωρίς να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει τον θάνατο του Παλαιστίνιου.

Σε οδόφραγμα που στήθηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής «επιχείρησης» στην Μπιρ Ναμπάλα, στρατιώτες είδαν αυτοκίνητο «να αναπτύσσει ξαφνικά ταχύτητα προς την κατεύθυνση άλλης ομάδας στρατιωτών, κατά τρόπο ο οποίος έθετε τη ζωή τους σε κίνδυνο» κι αντέδρασαν «ανοίγοντας πυρ», σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο Παλαιστίνιος υπέκυψε αφού «τραυματίστηκε στο κεφάλι από πραγματικές σφαίρες στην Μπιρ Ναμπάλα και η σύζυγός του τραυματίστηκε από σφαίρες στην πλάτη».

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA, το οποίο είχε αναφερθεί σε συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και ισραηλινούς στρατιώτες στον τομέα της Μπιρ Ναμπάλα το βράδυ της Δευτέρας, το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα, ενώ το ζευγάρι επέβαινε «σε αυτοκίνητο».

Το θύμα ονομαζόταν Οσάμα Σίντκι Μανσούρ, ήταν 42 ετών και καταγόταν από χωριό κοντά στην Ιερουσαλήμ.