ΗΠΑ: Συγκρότηση επιτροπής για την μεταρρύθμιση του Ανώτατου Δικαστηρίου

09/04/2021, 19:27
ΗΠΑ: Συγκρότηση επιτροπής για την μεταρρύθμιση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ,Τζο Μπάιντεν πρόκειται να δώσει εντολή για τη συγκρότηση μιας διακομματικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει τις πιθανές μεταρρυθμίσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Μεταξύ των θεμάτων που θα μελετηθούν είναι και η αύξηση του αριθμού των μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κάτι που επιδιώκουν οι Δημοκρατικοί.

Στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι η Επιτροπή αυτή θα εξετάσει «τα προτερήματα και τη νομιμότητα» συγκεκριμένων προτάσεων. Εκτός από την αύξηση του αριθμού των δικαστών, οι υπέρμαχοι της μεταρρύθμισης ζητούν να καθοριστεί και συγκεκριμένο χρονικό όριο στη θητεία τους.

«Σκοπός της Επιτροπής είναι να παράσχει μια ανάλυση των κυριότερων επιχειρημάτων υπέρ και κατά της μεταρρύθμισης του Ανωτάτου Δικαστηρίου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στην Επιτροπή αυτήν θα συμμετάσχουν νομομαθείς, πρώην ομοσπονδιακοί δικαστές και δικηγόροι οι οποίοι έχουν φέρει στο παρελθόν υποθέσεις ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Οι συνεδριάσεις της θα είναι δημόσιες και θα έχει στη διάθεσή της 180 ημέρες για να καταθέσει τα ευρήματά της.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ