Ρωσία προς ΗΠΑ: Μείνετε μακριά από την Κριμαία

13/04/2021, 11:40
Ρωσία προς ΗΠΑ: Μείνετε μακριά από την Κριμαία

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τις ΗΠΑ να μείνουν μακριά από την Κριμαία, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος ενός συμβάντος είναι πολύ μεγάλος,

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τις ΗΠΑ να μείνουν μακριά από την Κριμαία, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος ενός συμβάντος είναι πολύ μεγάλος,

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ χαρακτήρισε πρόκληση την αποστολή δύο αμερικανικών πολεμικών πλοίων, τα οποία πρόκειται να φτάσουν στη Μαύρη Θάλασσα μέσα στην εβδομάδα εν μέσω όξυνσης της έντασης στην ανατολική Ουκρανία.

«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ο κίνδυνος ενός συμβάντος είναι πολύ μεγάλος. Είδαμε κάτι αντίστοιχο σε μια εντελώς διαφορετική θάλασσα φέτος. Προειδοποιούμε τις ΗΠΑ ότι καλά θα κάνουν να μείνουν μακριά από την Κριμαία, από τις ακτές μας στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι για το δικό τους καλό», υπογράμμισε ο Ριαμπκόφ.

Ο Ρώσος υφυπουργός εξήγησε εξάλλου ότι η Μόσχα προστατεύει και θα εξακολουθήσει να προστατεύει τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, στην περιοχή Ντονμπάς, η οποία ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές.