BioNTech: Θα χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολιασμού

21/04/2021, 23:26
BioNTech: Θα χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολιασμού

Η Δρ. Οζλέμ Τουρετζί, CMO της BioNTech δήλωσε στο CNBC την Τετάρτη ότι οι άνθρωποι θα χρειαστούν πιθανώς και τρίτη δόση εμβολίου, καθώς η προστασία κατά του ιού εξαφανίζεται, συμφωνώντας με προηγούμενα σχόλια του Διευθύνοντος Συμβούλου της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά.

Η Δρ. Τουρετζί, συνιδρύτρια της BioNTech, η οποία ανέπτυξε ένα εμβόλιο με την Pfizer, είπε ότι αναμένει επίσης ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού σε ετήσια βάση, όπως για την εποχιακή γρίπη. Αυτό συμβαίνει επειδή, είπε, οι επιστήμονες αναμένουν ότι η ανοσία που προκαλείται από εμβόλια έναντι του ιού θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Τα σχόλια της Τουρετζί έρχονται αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπέρτ Μπουρλά δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου ότι οι άνθρωποι θα χρειαστούν πιθανώς μια ενισχυτική δόση, ή τρίτη δόση, του τζί εμβολίου Covid-19 εντός 12 μηνών από την πλήρη εμβολιασμό. Είπε επίσης ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να χρειάζονται επιπλέον εμβολιασμούς κάθε χρόνο.