Ισραήλ: 44 νεκροί από ποδοπάτημα σε θρησκευτική γιορτή

30/04/2021, 12:35
Ισραήλ: 44  νεκροί από ποδοπάτημα σε θρησκευτική γιορτή

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο στο Ισραήλ και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν όταν  ποδοπατήθηκαν σε θρησκευτική γιορτή στο όρος Μερόν.

Ολα συνέβησαν τα ξημερώματα στη διάρκεια προσκυνήματος υπερορθόδοξων Εβραίων στο όρος Μερόν και όλα ξεκίνησαν από μια εξέδρα που κατέρρευσε.

Δηλώνοντας λυπημένη και σοκαρισμένη από την είδηση του τρομερού δυστυχήματος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρουεβέν Ριβλίν, τις οικογένειες των θυμάτων και τον ισραηλινό λαό για την απώλεια αθώων ζωών.

«Οι σκέψεις μας είναι με τον ισραηλινό λαό που θρηνεί για την ανείπωτη τραγωδία στο Όρος Μερόν» στο βόρειο Ισραήλ, όπου τουλάχιστον 44 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε γιγαντιαίο ποδοπάτημα στη διάρκεια ολονύχτιας θρησκευτικής γιορτής, αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, το ΥΠΕΞ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν οικείους τους και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Η ΕΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της για το δυστύχημα σε θρησκευτική τελετή στο Όρος Μερόν, στο βόρειο Ισραήλ όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 40 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από εκατό.

Από την πλευρά της Ε.Ε. ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπεύθυνος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Πίτερ Στάνο αναφέρει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της σε οικογένειες και φίλους των θυμάτων και στον λαό του Ισραήλ και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».