ΗΠΑ: Χωρίς μάσκα οι πλήρως εμβολιασμένοι

13/05/2021, 21:19
ΗΠΑ: Χωρίς μάσκα οι πλήρως εμβολιασμένοι

Οι πλήρως εμβολιασμένοι - δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού - δεν χρειάζεται πια να φορούν μάσκες στις περισσότερες περιστάσεις, είτε εκτός είτε εντός κλειστών χώρων, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες των Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Λοιμωδών Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, οι οποίες αναμένονται εντός της ημέρας, σύμφωνα με το δίκτυο NBC News.

Υπάρχει μια σειρά περιστάσεων - όπως η παρουσία εντός ενός νοσοκομείου ή ενός αεροσκάφους - όπου ακόμη κι εκείνοι, ωστόσο, θα πρέπει να υποχρεούνται να φορούν τις μάσκες τους, αναμένεται να σημειώσει η διευθύντρια των CDC Δρ. Rochelle Walensky, σε συνέντευξη Τύπου την οποία θα παραχωρήσει σε λίγη ώρα.

Οι νέοι στόχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν έως τις 4/7 είναι το 70% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19 και 160 εκατ. άνθρωποι να έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Έως την Τετάρτη, περισσότεροι από 151 εκατ. Αμερικανοί ηλικίας 18 ετών και άνω, δηλαδή το 58,7% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας, είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Περίπου 116 εκατ. πολίτες ή το 45,1% του ενήλικού πληθυσμού της χώρας, είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα τα CDC.