Καναδάς: Υπέρ των κυρώσεων κατά των Ταλιμπάν ο Τριντό

23/08/2021, 21:27
Καναδάς: Υπέρ των κυρώσεων κατά των Ταλιμπάν ο Τριντό

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων κατά των Ταλιμπάν θα ταχθεί ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό σύμφωνα με σημερινή του δήλωση, την  παραμονή της διαδικτυακής συνόδου κορυφής της G7, που θα έχει ως βασικό θέμα  τα γεγονότα στο Αφγανιστάν.

Ο Τριντό ρωτήθηκε σχετικά αν θα στηρίξει την πρόταση της Βρετανίας, η οποία αναμένεται να ζητήσει να επιβληθούν κυρώσεις. «Ασφαλώς, εξετάζουμε περισσότερες κυρώσεις», απάντησε. «Οι Ταλιμπάν θεωρούνται τρομοκρατική οντότητα στον Καναδά, αλλά θα συζητήσουμε με τους ομολόγους μας της G7 για να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα», πρόσθεσε.

«Στη συζήτησή μας με τους άλλους ηγέτες της G7 θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους» στο Αφγανιστάν, συνέχισε ο Καναδός πρωθυπουργός.

Ο Τριντό αρνήθηκε να διευκρινίσει αν τάσσεται υπέρ της συνέχισης της επιχείρησης εκκένωσης της Καμπούλ και πέραν της 31ης Αυγούστου, δηλαδή της ημερομηνίας που έχει ορίσει η αμερικανική κυβέρνηση για την οριστική αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ