ΗΠΑ: Επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στη Νέα Υόρκη μετά τις καταστροφές της "Αϊντα

07/09/2021, 21:25
ΗΠΑ: Επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στη Νέα Υόρκη μετά τις καταστροφές της

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επισκέπτεται σήμερα τη Νέα Υόρκη προκειμένου να αποτιμήσει τις ζημιές από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Άιντα, ενώ ταυτόχρονα ασκεί πιέσεις προκειμένου να εγκριθεί το κολοσσιαίο πρόγραμμα επενδύσεων που προωθεί για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πέταξε αρχικά με ελικόπτερο πάνω από το Νιου Τζέρσεϊ και στη συνέχεια θα πάει στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.

Η εκπρόσωπός του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος, επανέλαβε μια από τις αγαπημένες ρήσεις του Μπάιντεν, ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα «δεν πλήττουν μόνο τις Δημοκρατικές, ούτε μόνο τις Ρεπουμπλικανικές κοινότητες, πλήττουν όλη τη χώρα». Αναφέρθηκε επίσης στην «τεράστια ανθρωπιστική» αλλά και «τεράστια οικονομική» καταστροφή.

Από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες που έπληξαν τη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους 47 άνθρωποι ενώ προκλήθηκαν και μεγάλες ζημιές. Τα πλάνα από το πλημμυρισμένο μετρό της μεγαλούπολης έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Ο Μπάιντεν επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή τη Λουιζιάνα, την πρώτη Πολιτεία που χτυπήθηκε από την Άιντα. Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι είναι επείγουσα ανάγκη να γίνουν επενδύσεις για να αποτραπεί η κλιματική απορρύθμιση, ιδίως στις γερασμένες υποδομές των ΗΠΑ.