Lockdown στην Αυστρία για ανεμβολίαστους

15/11/2021, 09:59
Lockdown στην Αυστρία για ανεμβολίαστους

Την επιβολή αυστηρών μέτρων για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 αποφάσισε η κυβέρνηση της Αυστρίας ενώ όπως διαμηνύουν στελέχη της δεν αποκλείονται ακόμη αυστηρότεροι περιορισμοί εάν η κατάσταση εξακολουθήσει να επιδεινώνεται.

Ο εμβολιασμός καθίσταται πλέον υποχρεωτικός για τους εργαζόμενους στον υγειονομικό κλάδο, ενώ από σήμερα μπορούν να εμβολιάζονται τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών.

Οι αποφάσεις της αυστριακής κυβέρνησης εντείνουν την πολιτική αντιπαράθεση και στη Γερμανία, όπου το γενικό lockdown εξακολουθεί να απορρίπτεται από την κυβέρνηση, αλλά παραμένει υπαρκτό ενδεχόμενο για επιμέρους περιοχές.

Όποια εκδήλωση πραγματοποιείται, διευκρίνισε, θα πρέπει να αφορά μόνο εμβολιασμένους και νοσήσαντες, οι οποίοι όμως θα έχουν επιπλέον ελεγχθεί με τεστ.

Από σήμερα πάντως περιορίζεται σημαντικά η κοινωνική ζωή των ανεμβολίαστων και στο Βερολίνο, καθώς -σε πρώτη φάση ως την 28η Νοεμβρίου- δεν θα έχουν πρόσβαση σε χώρους εστίασης, αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, γυμναστήρια, κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής, αλλά και στους ζωολογικούς και βοτανικούς κήπους της πρωτεύουσας. Τα διάσημα νυχτερινά κλαμπ του Βερολίνου λειτουργούσαν ήδη με τον συγκεκριμένο κανονισμό.