Ερντογάν εκτός ορίων: Η Ελλάδα θα λογοδοτήσει

26/09/2022, 22:35
Ερντογάν εκτός ορίων: Η Ελλάδα θα λογοδοτήσει

Με αμείωτη ένταση η Άγκυρα εξακολουθεί να προβαίνει σε κινήσεις ακραίας προκλησης με τον Τούρκο πρόεδρο να θίγει, μετά τις φωτογραφίες που παρουσίασε το πρακτορείο Anadolu, το θέμα της παρουσίας στρατιωτικών οχημάτων σε ελληνικά νησιά.

Με αμείωτη ένταση η Άγκυρα εξακολουθεί να προβαίνει σε κινήσεις ακραίας πρόκλησης με τον Τούρκο πρόεδρο να θίγει, μετά τις φωτογραφίες που παρουσίασε το πρακτορείο Anadolu, το θέμα της παρουσίας στρατιωτικών οχημάτων σε ελληνικά νησιά.

Στο νέο του παραλήρημα τόνισε τα εξής: «Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς. Οι Έλληνες θα λογοδοτήσουν».

«Οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει να ενοχλούν τους Έλληνες» υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ την ίδια μέρα ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου του ζητήθηκε να μπει τέλος στις παραβιάσεις στα νησιά και να αποκατασταθεί το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς.

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ξανά λόγο για προκλήσεις από την Ελλάδα. «Παρακολουθούμε τις προκλήσεις της Αθήνας» ισχυρίστηκε ειδικότερα.

Ανεβάζοντας, δε, τους τόνους είπε ότι η Ελλάδα έχει «παρασυρθεί σε βάλτο».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όσοι στρέφουν τους Έλληνες πολιτικούς εναντίον μας, το κάνουν μόνο και μόνο για να αποτρέψουν το μεγάλο και ισχυρό πρόγραμμα της Τουρκίας, αποσπώντας την προσοχή της χώρας μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε το παραλήρημά του, αναφέροντας ξανά την Τριπολιτσά.

«Οι Έλληνες πολιτικοί και όσοι χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι και σύντομα θα λογοδοτήσουν. Σύντομα θα πρέπει να δώσουν λογαριασμό στους δικούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο Ερντογάν και έκανε ξανά λόγο για «σφαγή» στην Τριπολιτσά.

«Όσοι γιόρτασαν τη σφαγή της Τριπολιτσάς, δεν το έχουν λογοδοτήσει ακόμη στην ιστορία», τόνισε ειδικότερα.

Τον ρόλο της Τουρκίας ως διαμεσολαβητή επιχείρησε, ταυτόχρονα, να αναδείξει ο Ερντογάν όσον αφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία. Σε μια περίοδο που η Άγκυρα έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις από τη διεθνή κοινότητα για απουσία επιβολής κυρώσεων στη Μόσχα, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του «έχει επιτύχει πολλές διπλωματικές επιτυχίες όσο αφορά στην επικοινωνία Ρωσίας-Ουκρανίας».

Παράλληλα, εστίασε στο θέμα των σιτηρών λέγοντας ότι πάνω από πέντε εκατ. τόνοι εξήχθησαν από την Ουκρανία από τότε που ταξίδεψε το πρώτο πλοίο μετά τη συμφωνία της Κωνσταντινούπολης.

Κλήθηκε για εξηγήσεις ο Έλληνας πρέσβης για τα τεθωρακισμένα στα νησιά

Ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου του ζητήθηκε να μπει τέλος στις παραβιάσεις στα νησιά και να αποκατασταθεί το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς.