ΗΠΑ: Πανωλεθρία για τον φιλότουρκο «Δόκτωρ Οζ» στην Πενσυλβάνια – Θρίαμβος Φέτερμαν

09/11/2022, 18:44
ΗΠΑ: Πανωλεθρία για τον φιλότουρκο «Δόκτωρ Οζ» στην Πενσυλβάνια – Θρίαμβος Φέτερμαν

Ο Δημοκρατικός Φέτερμαν ανακηρύχθηκε νικητής έναντι του Μεχμέτ Οζ, του Ρεπουμπλικανού διάσημου φιλότουρκου γιατρού

Μεγάλη ώθηση στην κούρσα για τον έλεγχο της Γερουσίας έλαβε το Δημοκρατικό Κόμμα από την επικράτηση του Τζον Φέτερμαν στην Πενσυλβάνια.

Ο Φέτερμαν ανακηρύχθηκε νικητής έναντι του Μεχμέτ Οζ, του Ρεπουμπλικανού διάσημου φιλότουρκου γιατρού και εκλεκτού του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έξι ώρες μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων, ανατρέποντας μια έδρα στη Γερουσία που κατείχαν οι Ρεπουμπλικάνοι και ενισχύοντας τις πιθανότητες των Δημοκρατικών να διατηρήσουν τoν έλεγχο του σώματος.

Ο Δημοκρατικός Φέτερμαν, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο τον Μάιο, το οποίο επηρέασε την ικανότητά του να μιλάει και να επεξεργάζεται τον ήχο της ομιλίας των άλλων, βρισκόταν επί μήνες μπροστά από τον Οζ στις δημοσκοπήσεις, αλλά η κούρσα είχε εξελιχθεί σε θρίλερ τις τελευταίες εβδομάδες μετά από την απογοητευτική εμφάνιση του Φέτερμαν σε ένα ντιμπέιτ.

Θρίαμβος Φέτερμαν

Η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική στην προεκλογική εκδήλωση του Φέτερμαν το βράδυ των εκλογών στο Πίτσμπουργκ, κοντά στη συνοικία Μπράντοκ, όπου ο Φέτερμαν πέρασε 13 χρόνια ως δήμαρχος.

Ο Φέτερμαν ανέβηκε στη σκηνή στη 1.15 π.μ. για να ανακηρύξει τη νίκη και δήλωσε ότι αγωνίστηκε “για κάθε άνθρωπο που εργάζεται σκληρά αλλά δεν προόδευσε ποτέ”.

“Αυτή η εκστρατεία ήταν πάντα η μάχη για όποιον έπεσε ποτέ κάτω και ξανασηκώθηκε. Αυτός ο αγώνας είναι για το μέλλον κάθε κοινότητας σε ολόκληρη την Πενσυλβάνια, για κάθε μικρή πόλη ή άτομο που ένιωσε ποτέ ότι έμεινε πίσω”, δήλωσε ο Φέτερμαν.

“Είμαι περήφανος για όσα θέσαμε ως στόχο”, είπε. “Προστατεύοντας το δικαίωμα της γυναίκας να επιλέγει, αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό”, τόνισε.