Τουρκία: Νεά δημοσκόπηση δείχνει τον Κιλιτσντάρογλου στο όριο της νίκης

03/05/2023, 17:28
Τουρκία: Νεά δημοσκόπηση δείχνει τον Κιλιτσντάρογλου στο όριο της νίκης

Μια ανάσα από τη νίκη από την πρώτη Κυριακή βρίσκεται ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας και αρχηγός της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, κινείται στο όριο της νίκης από την πρώτη Κυριακή.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει ποσοστό 49,4%, έναντι 47,1% του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παράλληλα, ποσοστό 2,3% συγκεντρώνει Σινάν Ογκάν και 1,2% ο Μουχαρέμ Ιντσέ.

Στόχος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την πλευρά του, είναι να στείλει τις εκλογές στον 2ο γύρο και για να το κάνει αυτό ανακάλυψε μέχρι και νέες πετρελαιοπηγές.

Ο Ερντογάν σε χθεσινή ομιλία του αποκάλυψε στον κόσμο, ότι μετά από το φυσικό αέριο, ανακάλυψαν στην Τουρκία και πετρελαιοπηγές, μόλις δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «με 100 πετρελαιοπηγές θα έχουμε 100.000 βαρέλια την ημέρα»:

Αναλυτικά ο Ερντογάν τόνισε: «Τώρα θέλω να μοιραστώ μαζί σας άλλο ένα χαρμόσυνο νέο. Στην περιοχή Γκαμπάρ, κοντά στο όρος Τζούντι, ανακαλύψαμε πετρελαιοπηγή που θα έχει δυνατότητα εξόρυξης πετρελαίου με δυνατότητα 100.000 βαρέλια ημερησίως. Ξέρετε το τι θα πει αυτό; Eί τρομοκράτες θα σας θάψουμε σε αυτές τις πετρελαιοπηγές! Αυτό το πετρέλαιο είναι υψηλής ποιότητας και βρέθηκε σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την περιοχή Τζίζρε. Με 100 πετρελαιοπηγές τις οποίες θα έχουμε θα καταφέρουμε να εξορύξουμε 100.000 βαρέλια την ημέρα. Ήδη από την πρώτη πετρελαιοπηγή μεταφέρουμε το πετρέλαιο στα διυλιστήρια».

Με ερωτικό τραγούδι ο Ερντογάν προσπαθεί να προσεγγίσει τον τουρκικό λαό

«Ο πρόεδρός μας είναι η κόρη του ματιού μας και τον αγαπάμε» αναφέρει το νέο τραγούδι που γράφτηκε για τον τούρκο πρόεδρο, ο οποίος προσπαθεί να προσεγγίσει τον τουρκικό λαό με τραγούδια.

«Ο πρόεδρος μας είναι η κόρη του ματιού μας, όλα τα τραγούδια μας μιλούν γι’ αυτόν. Ποιος μπορεί να σταθεί μπροστά στον λαό, αυτός ο έρωτας είναι αθάνατος και είναι στο στόμα όλων. Νομίζεις πως είναι εύκολο να μας γκρεμίσεις, έλα πες το να το ακούσει όλος ο κόσμος! Σε όσους ακούν και δεν ακούν, σε όσους ρωτούν και δεν ρωτούν. Εμείς, εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε.

Εγώ σας αγαπώ πολύ, αγαπώ, αγαπώ..

Ναι εμείς σας αγαπάμε πολύ. Ο έρωτας μας για εσάς είναι διαφορετικός…».

Το αεροπλανοφόρο «Anadolu» βγήκε στο Αιγαίο και φτάνει στη Σμύρνη

Την ίδια ώρα, το αεροπλανοφόρο Anadolu βγήκε στο Αιγαίο για να πάει στο Σμύρνη, όπως είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος χαρακτηριστικά είχε πει ότι θα μείνει στη Σμύρνη και «θα στείλει το κατάλληλο μήνυμα».

Όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο «A HABER»: «Το ”Anadolu” δίχως να προμηθευτεί καύσιμα, έχει την αυτονομία να ταξιδέψει μέχρι και την Ιαπωνία αλλά και την Αυστραλία. Τώρα πέρασε κάτω από τη γέφυρα των Δαρδανελίων. Δηλαδή το συγκεκριμένο πλοίο το οποίο από τις 17 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη το επισκέφθηκαν 120.000 άνθρωποι, τώρα κατευθύνεται για τη Σμύρνη και θα φτάσει εκεί αύριο το οποίο θα το επισκεφθεί κι εκεί μεγάλος αριθμός επισκεπτών».