Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι στην πρώτη γραμμή του μετώπου για την Ημέρα των Ουκρανών Πεζοναυτών

24/05/2023, 08:26
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι στην πρώτη γραμμή του μετώπου για την Ημέρα των Ουκρανών Πεζοναυτών

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανήρτησε φωτογραφίες στις οποίες απονέμει μετάλλια και φωτογραφίζεται με πεζοναύτες στην περιοχή του Ντονέτσκ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε σήμερα στρατεύματα στην πρώτη γραμμή του μετώπου, στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, για να συγχαρεί τους στρατιώτες για την Ημέρα των Ουκρανών Πεζοναυτών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος «επισκέφθηκε θέσεις στην πρώτη γραμμή στη ζώνη άμυνας Βουγλεντάρ-Μαρίνκα» όπου βρίσκονται σε εξέλιξη μάχες με τον ρωσικό στρατό εδώ και ένα μήνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας.

Ο Ζελένσκι ανήρτησε φωτογραφίες στο Διαδίκτυο στις οποίες φαίνεται ο ίδιος να απονέμει μετάλλια και να φωτογραφίζεται με πεζοναύτες.

«Οι υπερασπιστές μας. Πρώτη γραμμή του μετώπου. Σήμερα, είμαι εδώ για να συγχαρώ τους πολεμιστές μας την Ημέρα των Ουκρανών Πεζοναυτών», έγραψε ο ίδιος στο Telegram.

Επί του πεδίου, το Κίεβο υποστηρίζει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο του νοτιοδυτικού τομέα του πολύπαθου Μπαχμούτ και οι ένοπλες συγκρούσεις μέσα στην πόλη έχουν περιοριστεί.