Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι παραμένει πρώτη στην πρόθεση ψήφου

03/06/2023, 18:11
Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι παραμένει πρώτη στην πρόθεση ψήφου

Τα Αδέλφια της Ιταλίας «πείθουν» το 29% των ερωτηθέντων ενώ δεύτερη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών είναι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των δημοσκοπικών ερευνών της τελευταίας εβδομάδας που δημοσιεύει η εφημερίδα La Repubblica, το κόμμα της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι παραμένει πρώτο με σημαντική διαφορά σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, τα Αδέλφια της Ιταλίας «πείθουν» το 29% των ερωτηθέντων ενώ δεύτερη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών είναι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (με νέα γραμματέα την Έλι Σλάιν) με ποσοστό 20,6%.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Τζουζέπε Κόντε στηρίζεται από το 15,7% του στατιστικού δείγματος και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι από το 9%. Η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι επελέγη από το 7,1% και το κεντρώο κόμμα Azione (Δράση) από το 4,1%.

Η συμμαχία, τέλος, της Ιταλικής Αριστεράς με τους οικολόγους βρίσκεται στο 3,1% της πρόθεσης ψήφου και το κόμμα Ζωντανή Ιταλία, του μετριοπαθή πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, στο 3%.