Χονγκ Κονγκ: Η αγορά ακινήτων ανθεί, παρά την ύφεση

17/02/2021, 14:06
Χονγκ Κονγκ: Η αγορά ακινήτων ανθεί, παρά την ύφεση

Η αγορά ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ συνεχίζει να ευημερεί, παρά τη χειρότερη ύφεση που σημειώνεται στην ημιαυτόνομη κινεζική περιοχή εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του τοπικού Τύπου, πωλήθηκε ένα νεόδμητο διαμέρισμα επιφάνειας 313 τετραγωνικών μέτρων έναντι 49 εκατ. ευρώ, δηλαδή στην τιμή-ρεκόρ των 156.000 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Το διαμέρισμα των πέντε δωματίων βρίσκεται στη Μιντ-Λέβελς, μια δημοφιλή συνοικία και η τιμή του ανά τετραγωνικό μέτρο είναι πρωτοφανής, αποτυπώνοντας για άλλη μια φορά το οικονομικό χάσμα που επικρατεί.

Η οικονομία του Χονγκ Κονγκ, έχοντας ήδη δεχθεί πλήγμα από μήνες διαδηλώσεων το 2019, υπέστη τον αντίκτυπο της πανδημίας του κλεισίματος των συνόρων.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν συρρικνώθηκε κατά 6,1% το 2020, που αποτελεί ρεκόρ, ενώ το ποσοστό της ανεργίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 6,6%, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και 16 χρόνια.

Το Χονγκ Κονγκ είναι μια πόλη με μεγάλες αντιθέσεις. Στους δρόμους κυκλοφορούν πολυτελή αυτοκίνητα δίπλα σε ηλικιωμένους που μαζεύουν χαρτόνια σε καρότσια για να τα δώσουν για ανακύκλωση.