Πωλητής η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ

20/02/2021, 12:46
Πωλητής η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ

Σημαντική αναδιάθρωση του χαρτοφυλακίου του πραγματοποιεί ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ μέσω της επενδυτικής εταιρείας Berkshire Hathaway.

Ειδικότερα, σε σημαντική μείωση της έκθεσης στη μετοχή της Apple προχώρησε η Berkshire Hathaway τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας ερωτήματα για τη συνέχεια του ράλι του τεχνολογικού κλάδου.

Ωστόσο, όπως έχει αποκαλυφθεί πλέον, υπήρξαν τρεις νέες αγορές που προχώρησε ο όμιλος, τροφοδοτώντας ράλι στις εν λόγω μετοχές.

Η Berkshire αγόρασε μετοχές της Verizon Communications, της ασφαλιστικής εταιρίας Marsh & McLennan και της Chevron. Μάλιστα, σε αυτές τις αγορές αποδώθηκε εμπιστευτικό καθεστώς και δεν αποκαλύφθηκαν στην κανονιστική κατάθεση τρίτου τριμήνου.

Η μείωση του μεριδίου στην Apple οδήγησε την Berkshire με συμμετοχή αξίας περίπου $120 δισ. στο τέλος του περασμένου έτους, ωστόσο, ο κατασκευαστής iPhone παραμένει η μεγαλύτερη εταιρεία συμμετοχών της Berkshire. Ο Buffett και οι επενδυτές του Todd Combs και Ted Weschler, αναδιαμόρφωσαν το χαρτοφυλάκιο τον τελευταίο χρόνο καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε τις ΗΠΑ.

Η εταιρεία είχε επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στον τραπεζικό τομέα, ο οποίος τα πήγε καλά στην πανδημία, αλλά εκτίθεται στα οικονομικά των καταναλωτών και εμπορικά ακίνητα. Ο όμιλος έχει κρατήσει τις θέσεις του σε μερικές τράπεζες, όπως η Bank of America.

Μηδένισε όμως τις θέσεις του στην JP Morgan, στην PNC Financial Services και την M&T Bank και τις μείωσε στη Wells Fargo κατά 59%. Η εταιρεία άλλαξε επίσης πρόσφατα τις θέσεις της σε φαρμακοβιομηχανίες αυξάνοντας το μερίδιο της Merck , της Abbvie και της Bristol-Myers Squibb. Αποεπένδυσε όμως στη Pfizer.