Αύξηση των επενδύσεων στην Αν. Κίνα τον Ιανουάριο

01/03/2021, 07:48
Αύξηση των επενδύσεων στην Αν. Κίνα τον Ιανουάριο

Η επαρχία Τζιανσί που βρίσκεται στα ανατολικά της Κίνας, αύξησε από την αρχή του χρόνου, τη συνεργασία της με τις χώρες που συμμετέχουν στην παγκόσμια οικονομική και εμπορική πρωτοβουλία Μία Ζώνη Ένας Δρόμος (BRI) που προωθεί το Πεκίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση του επαρχιακού υπουργείου Εμπορίου.

Τον Ιανουάριο, οι επιχειρήσεις της αναφερόμενης επαρχίας επένδυσαν περίπου 30,54 εκατομμύρια δολάρια στις χώρες BRI, καταγράφοντας ετήσια αύξηση περίπου 7,59%.

Στο μεταξύ, τα έσοδα εταιριών της Τζιανσί, από συμβόλαια συμμετοχής σε έργα κατασκευής με τις χώρες BRI κατέγραψαν ετήσια αύξηση 53,94%, τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου της αναφερόμενης επαρχίας, οι τοπικές εταιρίες κέρδισαν πρόσφατα σε διαγωνισμούς την ανάθεση έργων, για τη συντήρηση ενός σταδίου, ενός ουρανοξύστη, αλλά και για την κατασκευή έργων υδάτινων πόρων στις χώρες BRI.

Η Τζιανσί θα ενισχύσει τις προσπάθειες της, για την ανάπτυξη της παρουσίας της σε αγορές του εξωτερικού, ενώ θα καθοδηγήσει και θα ενθαρρύνει επιχειρήσεις με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, προκειμένου να επιταχύνει την παγκόσμια εμπορική παρουσία της.