Άντριου Μπέϊλι: Επενδύστε σε κρυπτονομίσματα αν είστε έτοιμοι να χάσετε τα χρήματά σας

06/05/2021, 18:32
Άντριου Μπέϊλι: Επενδύστε σε κρυπτονομίσματα αν είστε έτοιμοι να χάσετε τα χρήματά σας

"Αγοράστε κρυπτονομίσματα μόνο αν είστε έτοιμοι να χάσετε όλα τα χρήματά σας" δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Βρετανίας, Άντριου Μπέϊλι απευθύνοντας με αυτόν τον τρόπο μια κατηγορηματική προειδοποίηση στους επίδοξους επενδυτές.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ο Μπέιλι είπε ότι η κεντρική τράπεζα ήταν σε θέση να ανταποκριθεί σε τυχόν απειλές που ενδέχεται να προκύψουν. Ωστόσο, αντιτάχθηκε στα κρυπτονομίσματα και σχολίασε αρνητικά την αυξανόμενη δημοτικότητά τους.

«Φοβάμαι ότι crypto και νόμισμα είναι δύο λέξεις που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Δεν διαθέτουν εγγενή αξία», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της BoE.

Ο Μπέιλι εδώ και πολύ καιρό απορρίπτει τα κρυπτονομίσματα μιλώντας για μια ακόμη περίοδο κερδοσκοπικών υπερβολών σε μια αγορά που ο Νούριελ Ρουμπίνι περιέγραψε κάποτε ως «μητέρα όλων των φουσκών».

Στην ίδια συνέντευξη Άντριου Μπέιλι ανακοίνωσε ότι η BoE επιβραδύνει το QE έκτακτης ανάγκης ενώ άφησε ενδείξεις ότι πρόκειται να τερματίσει τη στήριξη λόγω κρίσης αργότερα φέτος, καθώς η ανάκαμψη είναι ισχυρή σε όλη την οικονομία, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.