Τα μέλη του OPEC+ συμφώνησαν για αύξηση ημερήσιας παραγωγής

01/06/2021, 18:51
Τα μέλη του OPEC+ συμφώνησαν για αύξηση ημερήσιας παραγωγής

Στη σταδιακή αύξηση της ημερήσιας παραγωγής τους συμφώνησαν τα μέλη της ομάδας παραγωγών χωρών πετρελαίου OPEC+, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.

Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες αποφάσισαν να σταματήσουν τις περικοπές στην ημερήσια παραγωγή τους, που πραγματοποίησαν κατά την έναρξη της πανδημίας, καθώς η οικονομική ανάκαμψη ανά τον κόσμο ενισχύει τη ζήτηση για αργό και μια ποικιλία άλλων εμπορευμάτων, αναφέρει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal.

Ο OPEC+, συμφώνησε την Τρίτη για μια αύξηση της παραγωγής κατά περίπου 450.000 βαρέλια την ημέρα, ξεκινώντας τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η WSJ.

Εν τω μεταξύ, η Σαουδική Αραβία συμφώνησε να συνεχίσει να χαλαρώνει ξεχωριστές, μονομερείς περικοπές της παραγωγής, ύψους ενός εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα, που έθεσε σε εφαρμογή νωρίτερα αυτό το έτος, δήλωσαν οι εν λόγω πηγές.

Στον απόηχο των αποφάσεων του OPEC+ το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου κερδίζει 2,42 δολάρια ή 3,7% στα 68.74 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent Αυγούστου ενισχύεται κατά 1,90 δολάρια ή 2,7% στα 71,22 δολάρια το βαρέλι.