ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο της SEC οι μετοχές υψηλής μεταβλητότητας

07/06/2021, 21:59
ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο της SEC οι μετοχές υψηλής μεταβλητότητας

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προειδοποίησε σήμερα ότι παρακολουθεί στενά τις φρενήρεις κινήσεις ορισμένων μετοχών στην χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω ενός νέου ράλι στις μετοχές "meme”, όπως έχουν γίνει γνωστές μετοχές που είδαν την αξία τους να εκτοξεύεται φέτος, όπως οι AMC Entertainment και GameStop, μεταξύ άλλων.

"Το προσωπικό της SEC συνεχίζει να παρακολουθεί την αγορά υπό το πρίσμα της τρέχουσας μεταβλητότητας σε συγκεκριμένες μετοχές για να προσδιορίσει εάν έχουν υπάρξει διαταραχές στην αγορά, πρακτικές χειραγώγησης ή άλλες παράνομες συμπεριφορές", αναφέρει η SEC σε ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι η Επιτροπή θα παρέμβει "για να προστατέψει τους μικροεπενδυτές εάν διαπιστώσει παραβιάσεις της ομοσπονδιακής νομοθεσίας".

Η παρέμβαση της Επιτροπής ακολουθεί το άλμα της μετοχής της AMC Entertainment Holdings κατά 20% σήμερα, με τον τίτλο της εταιρείας να κερδίζει πλέον πάνω από 2.600% από την αρχή του έτους.

Οι μετοχές της GameStop Corp. στο μεταξύ κερδίζουν πάνω από 12% σήμερα και έχουν εκτοξευτεί σχεδόν 1.400% από την αρχή του έτους.