Η Τουρκία παγώνει τη συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων και μεταναστών

07/06/2018, 16:20
cavusoglu2
Την απόφαση της Τουρκίας να αναστείλει τη συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων και μεταναστών με την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργών Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ως αντίποινα για την απελευθέρων των 8 Τούρκων αξιωματικών.


Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή εξέλιξη, η οποία έρχεται να προστεθεί στις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας με στόχο την κλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο.

Νωρίτερα σήμερα, η Άγκυρα διέταξε να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε επιφυλακή μια φρεγάτα, δύο πυραυλάκατοι και ομάδα κομάντο της μονάδας υποβρύχιων καταστροφών, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu. Η εντολή φέρεται να δόθηκε λόγω της έντασης που επικρατεί στο Αιγαίο, όπως ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, εξαπέλυσε επίθεση στην Ελλάδα, με αφορμή την υποβάθμιση της τουρκικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης.

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου και προκειμένου να «καλύψει» τα προβλήματα της τουρκικής οικονομίας, ο Erdogan προχώρησε σε ακόμα προκλητική δήλωση κατά της Ελλάδας επιδιώκοντας στην ενίσχυση του πατρωτικού φρονήματος.

«Ο γείτονας μας, η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, είναι τελειωμένη, ωστόσο έχει αναβαθμιστεί η πιστοληπτική της ικανότητα.

Αυτή (σ.σ. η Ελλάδα) έχει βυθιστεί, έχει καταρρεύσει και τη σώζετε αναβαθμίζοντας τη;
Δείτε τους δρόμους και δείτε πόσο φριχτοί είναι» δήλωσε σε εκδήλωση του οικονομικού επιμελητηρίου της Άγκυρας.