Μάικ Άσλεϊ: Το αφεντικό της Νιούκαστλ που ενδιαφέρεται για FF και Attica

13/12/2018, 11:51
1

Στους βασικούς μετόχους του 51% των πολυκαταστημάτων ATTICA (Κ. Λαμπρόπουλο, Κ. Τσουβελεκάκη και Αλ. Σγουμπόπουλο) κατέληξε το 10,7% των μετοχών με τίμημα 12,1 εκατ. ευρώ, στον πλειστηριασμό που διενεργήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, με επισπεύδοντα την Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για το 25% δεν δόθηκε προσφορά, έτσι το ποσοστό παραμένει στις τράπεζες.

Ωστόσο, έκπληξη αποτέλεσε η εμφάνιση στη διαδικασία, της εταιρείας SportsDirect, ιδιοκτησίας του «μεγάλου αφεντικού» της ποδοσφαιρικής ομάδας Νιούκαστλ, Μάικ Άσλεϊ, ο οποίος τον τελευταίο καιρό βρίσκονταν σε συζητήσεις για την απόκτηση του ποσοστού και πιθανόν να επανέλθει σε επόμενη κλήση για πλειστηριασμό για το 25%.

Πιο συγκεκριμένα, η Sports Direct συμμετείχε στον διαγωνισμό για το μερίδιο που διέθετε η Folli Follie στα Αττικά Πολυκαταστήματα, με κατάθεση εγγυητικής ύψους 12 εκατομμυρίων, χωρίς όμως τελικά να υποβάλει προσφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εταιρείας που από το 2007 είναι και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Premier League, Νιούκαστλ, (την οποία ετοιμάζεται να πουλήσει με προσδοκώμενο τίμημα 325 εκατ. στερλίνες), έχει πραγματοποιήσει επαφές με τη διοίκηση της «Αττικά Πολυκαταστήματα» για την προοπτική συμμετοχής του σε αυτή, καθώς ενδιαφέρεται για τις εκτός Ασίας δραστηριότητες της Folli Follie.

Στους λόγους τους ενδιαφέροντός του είναι η επέκταση του ομίλου του το τελευταίο διάστημα στη βρετανική αγορά λιανεμπορίου με την εξαγορά της House of Frazer, αλλά και η κυρίαρχη θέση της Αττικά Πολυκαταστήματα στην ελληνική αγορά, καθώς και η κατ'αρχήν συμφωνία της τελευταίας για ανάπτυξη εμπορικών κέντρων στο Ελληνικό.

Ο Άσλεϊ έχει κάνει επαφές κατά προτεραιότητα με τους συμβούλους αναδιάρθρωσης, αλά και με εκπροσώπους των ομολογιούχων πιστωτών οι οποίες όμως είναι σε εμβρυικό στάδιο.

Η Sports Direct του κ. Άσλεϊ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και η χρηματιστηριακή της αξία στο τελευταίο κλείσιμο ανερχόταν σε 1,5 δισ. στερλίνες. Ο κύκλος εργασιών της ανέρχεται μέχρι στιγμής γοια το 2018 σε 3,35 δισ. στερλίνες και έχει καθαρά κέρδη 24,5 εκατ.

Κύρια δραστηριότητά της είναι το λιανεμπόριο αθλητικών ειδών και ενδυμάτων, καθώς και επώνυμων ενδυμάτων μόδας και αξεσουάρ.

Η εγγυητική των 12 εκατ. ευρώ που κατέβαλε ο Βρετανός μεγιστάνας, θα του επιστραφεί, καθώς τελικά δεν έκανε προσφορά κατά τη χθεσινή διαδικασία, λόγω της αίτησης ανακοπής ορισμένων μετόχων της FF, η συζήτηση της οποίας θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου