Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 11ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης

10/03/2019, 19:57
chef_association

Ρεκόρ συμμετοχών καταγράφηκε στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 28ης Διεθνούς Έκθεσης Detrop και της 7ης Oenos, από τις 1 έως τις 4 Μαρτίου 2019 στο Περίπτερο 16 των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) – HELEXPO. Ρεκόρ συμμετοχών καταγράφηκε στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 28ης Διεθνούς Έκθεσης Detrop και της 7ης Oenos, από τις 1 έως τις 4 Μαρτίου 2019 στο Περίπτερο 16 των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) – HELEXPO.

Ο 11ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης διοργανώθηκε από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, υπό την καθοδήγηση του εξαιρετικού ΣΕΦ Γιώργου Μαστροδημήτρη, σε συνεργασία με τη HELEXPO –ΔΕΘ και την υποστήριξη της World Association of Chefs Societies (WACS, Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων), συγκεντρώνοντας 540 συμμετοχές διακεκριμένων Αρχιμαγείρων και σχολών μαγειρικής, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε 30 κατηγορίες και αξιολογήθηκαν από έξι Έλληνες και 17 διεθνείς κριτές. Ανάμεσα στους διεθνείς κριτές ξεχώρισαν ο Rohan Fernandopulle, πρόεδρος της «Bocuse d? Or» από τη Σρι Λάνκα και ο Roberto Beltramini από το Λουξεμβούργο. Στην ομάδα των Ελλήνων κριτών -μεταξύ άλλων- συμμετείχε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ο πατέρας Επιφάνιος, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Τα βραβεία του διαγωνισμού «Καλύτερη Ομάδα της Χρονιάς» αναδείχθηκε η Εθνική ομάδα μαγειρικής της Ισλανδίας. Η Βουλγαρία ανέδειξε τον «Καλύτερο chef της Χρονιάς», που είναι ο Kaloyan Kalev, ενώ το βραβείο της «Καλύτερης Σχολής Μαγειρικής της Χρονιάς» απέσπασε, για άλλη μια φορά, η Σχολή Intercollege Culinary Arts της Κύπρου. Από την ίδια Σχολή αναδείχτηκε και ο «καλύτερος μαθητής-chef της χρονιάς», που είναι ο Αλέξης Κάλλας. «Καλύτερος μαθητής ζαχαροπλαστικής της χρονιάς» αναδείχτηκε ο Μιχάλης Σαραφίδης, από τη Σχολή ΔΕΛΤΑ 360. Η Σχολή ΔΕΛΤΑ 360 αναδείχτηκε ως η καλύτερη σχολή που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μεταλλίων.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, συνιστά τη μεγάλη γιορτή των επαγγελματιών του κλάδου και αποτελεί μέρος της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και ο πρόεδρος της Γιώργος Μαστροδημήτρης όχι μόνο για την ανάδειξη νέων ταλέντων στη μαγειρική, αλλά και για την προβολή της πλούσιας ελληνικής κουζίνας, την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής γευσιγνωσίας, την αύξηση του τουρισμού και την ενίσχυση της οικονομίας.

Ο Γιώργος Μαστροδημήτρης διακρίνεται παράλληλα για την βαθειά γνώση του στην ελληνική κουζίνα και των προϊόντων της χώρας μας και είναι πάντα "μπροστάρης" στις εκδηλώσεις αυτές, με αποτέλεσμα να αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς Σεφ των εκδηλώσεων αυτών, καθώς πάντα εντυπωσιάζει με την παρουσία αλλά και τις γευστικές δημιουργίες του.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος θα ήθελε να συγχαρεί τους συμμετέχοντες που κατάφεραν να εντυπωσιάσουν την απαιτητική κριτική επιτροπή με τις ικανότητες και τη δημιουργικότητά τους, αλλά και για το ήθος και τη στάση τους καθ? όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.