Κορυφαίοι Σεφ από όλο τον κόσμο καλεσμένοι στη Θεσσαλονίκη από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος του Γιώργου Μαστροδημήτρη

22/09/2016, 11:39
MG_7993

Έτοιμη να υποδεχθεί τους 1.000 επαγγελματίες του κλάδου που θα επισκεφθούν τη διοργάνωση για να παρακολουθήσουν από κοντά έμπειρους και καταξιωμένους chefs από όλο τον κόσμο και να γνωρίσουν τα ελληνικά προϊόντα και τις νοστιμιές της Μεσογείου είναι η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, ως επίσημος τοπικός φορέας στήριξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων World Chefs Congress & Expo 2016.

Επικεφαλής της Λέσχης ο Γιώργος Μαστροδημήτρης, ο οποίος για πάνω από δύο δεκαετίες κινείται ακούραστα και δημιουργικά στις επαγγελματικές κουζίνες. Μπορεί να διατηρεί χαμηλό προφίλ αλλά τον έχουν χαρακτηρίσει «γίγαντα της κουζίνας», ενώ αποτελεί και αναμφισβήτητα τον θεμέλιο λίθο της εξαιρετικά δραστήριας λέσχης αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, η οποία διακρίνεται τακτικά για τις δράσεις της εντός και εκτός Ελλάδας σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Κατά την ιστορία των 86 χρόνων του, το 2016 θα είναι η πρώτη χρονιά που το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων World Chefs Congress & Expo θα φιλοξενηθεί σε Μεσογειακή χώρα και μάλιστα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη, από τις 24 – 27 Σεπτεμβρίου 2016, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Το Worldchefs Congress διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies) κάθε δύο έτη και αποτελεί σήμα κατατεθέν της πολύχρονης παράδοσης των Αρχιμαγείρων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της διοργάνωσης έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στη στήριξή της, ώστε να συνεισφέρει στην προβολή και αξιοποίηση της ελληνικής και τοπικής γαστρονομίας και να συμβάλλει στην επιτυχή έκβαση του Συνεδρίου. Επίσης, ο Πάτερ Επιφάνειος και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, είναι δύο από τα μεγάλα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των καταξιωμένων ομιλητών του Παγκόσμιου Συνεδρίου και θα προσφέρουν τη δική τους πινελιά στη διοργάνωση αυτή.

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων Worldchefs Congress & Expo 2016 θα συμμετάσχουν πάνω από 1.000 επαγγελματίες του κλάδου- διάσημοι αρχιμάγειρες που έχουν βραβευθεί και κατέχουν εξέχουσες θέσεις στο χώρο, νέα ταλέντα στον κλάδο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, επικεφαλείς εταιρειών τροφίμων, ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων, καθώς και επιχειρήσεις εισαγωγής & εξαγωγής τροφίμων και εξοπλισμού απ' όλον τον κόσμο- στα πλαίσια του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, να δικτυωθούν και παράλληλα να αναπτύξουν νέες συνεργασίες.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο θα φιλοξενήσει 34 ομιλητές από όλο τον κόσμο, καθένας από τους οποίους θα καταδείξει μία διαφορετική πλευρά της παγκόσμιας γαστρονομίας. Μέσα στη λίστα των καταξιωμένων αυτών ομιλητών συμπεριλαμβάνεται και ο «πατέρας» της μοριακής κουζίνας Ερβέ Τις, ο Μαρκ Μοριάρτι, ο Πίτερ Κουρουβίτα, ο Τζορτζ Καλομπάρις, ο Δημήτριος Χρονόπουλος και πολλοί άλλοι. Παράλληλα, το Worldchefs Congress & Expo 2016 θα φιλοξενήσει τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Αρχιμαγείρων, το Μπιλ Γκάλαχερ Φόρουμ για Νέους Αρχιμάγειρες, μια εμπορική έκθεση και πολλές γαστρονομικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης στο εξωτερικό. Καθώς η εν λόγω διοργάνωση δεν έχει διεξαχθεί ξανά σε ευρωπαϊκή πόλη της Μεσογείου, θα αποτελέσει μία δυναμική προβολή για τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τη μεσογειακή γαστρονομία.