Αλ. Κούγιας: Ο Δ. Λιγνάδης θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων

23/02/2021, 13:00
Αλ. Κούγιας: Ο Δ. Λιγνάδης θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων

Τον φάκελο της υπόθεσης του Δ. Λιγνάδη  έλαβε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος  ισχυρίστηκε μιλώντας στο MEGA ότι στόχος είναι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η κυβέρνηση και όλοι θα καταλάβουν ότι ο κορυφαίος σκηνοθέτης και ηθοποιός είναι θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, οι δυο τους μίλησαν επί πολλές ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων ο κ. Λιγνάδης έδωσε στοιχεία για τους καταγγέλλοντες, αλλά και για τη μάρτυρα-κλειδί, την οποία χαρακτήρισε αναξιόπιστη.

Σε δήλωσή του ο κ. Κούγιας αναφέρει:

«Παρέλαβα τα αντίγραφα της δικογραφίας και ήδη έχω δοκιμάσει μία έκπληξη. Πρόκειται για μία δικογραφία τηλεγράφημα. Με ελάχιστα στοιχεία που δεν τα έχω διαβάσει. Περίμενα να έχω στα χέρια μου μία δικογραφία γεμάτη από στοιχεία, καταθέσεις, μαρτύρων, θυμάτων. Πραγματικά είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για ´μένα γιατί αυτά που άκουγα αυτές τις ημέρες περί υπάρξεως μαρτύρων, είναι μόνο φήμη. Θέλω να σου πω ότι με πολύ περίσκεψη απέναντι σε ο, τι σημαίνει η προσωπική μου καριέρα αυτά τα πενήντα χρόνια και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που παρακολουθεί αυτήν την υπόθεση, θέλω να σας πω ότι μόλις διαβάσω τη δικογραφία με δημόσια δήλωση μου θα τοποθετηθώ εάν θα αναλάβω επίσημα την υπεράσπιση αυτού του μέχρι λίγες ημέρες διακεκριμένου σκηνοθέτη, κορυφαίου ηθοποιού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος».

Εν τω μεταξύ την αποχώρησή του από την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη ανακοίνωσε χθες αργά το βράδυ ο δικηγόρος, Νίκος Γεωργουλέας. Όπως ανέφερε, «από κοινού με τον κ. Λιγνάδη αποφασίσαμε να λύσουμε τη συνεργασία μας».