Ακτοπλοΐα: Τροποποιήσεις σε δρομολόγια μετά τη λήξη της απεργίας

25/02/2021, 17:43
Ακτοπλοΐα: Τροποποιήσεις σε δρομολόγια μετά τη λήξη της απεργίας

Λήγει σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα η τριήμερη απεργία των 13 ναυτεργατικών σωματείων, που ζητούν κατάργηση των ρυθμίσεων με τις οποίες επέρχεται πλήγμα στον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και στα ωράρια εργασίας και ανάπαυσης.

Οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά τη λήξη της κινητοποίησης αναμένεται να προβούν σε αλλαγές και τροποποιήσεις των δρομολογίων γι’ αυτό όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Το πρωί απεργοί ναυτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το πλοίο BLUE STAR DELOS.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ ανέφερε ότι «την περίοδο της πανδημίας έχουν κλιμακωθεί οι επιθέσεις ενάντια στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τα εργασιακά και τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα» και σημείωσε ότι η «κατάργηση της ΣΣΕ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο αυτή να επεκταθεί και στις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων».

Επισήμανε επίσης τη δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει όσοι ναυτικοί βρίσκονται σε αναστολή της Σύμβασης ή είναι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι –τόνισε- αντιμετωπίζουν «πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των σχετικών επιδομάτων».