upd Στις φυλακές Τρίπολης ο Δ. Λιγνάδης

26/02/2021, 02:37
upd Στις φυλακές Τρίπολης ο Δ. Λιγνάδης

upd Στις φυλακές Τρίπολης θα κρατηθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης που κρίθηκε προφυλακιστέος για δύο πράξεις βιασμού. Ο καλλιτέχνης οδηγείται εντός της ημέρας στο κατάστημα κράτησης το οποίο διαθέτει ειδική πτέρυγα για περιπτώσεις κατηγορουμένων σχετικά με αδικήματα κατά της γεννετήσιας αξιοπρέπειας.

Παράλληλα, «νομικά εσφαλμένες», χαρακτηρίζει τις αποφάσεις για προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και για την απόρριψη της ένστασης ακυρότητας της προδικασίας από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας.

Σε ανακοίνωση του ο κ. Κούγιας προαναγγέλλει την προσφυγή κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση του εντολέα του, αλλά και προσφυγές σε βάρος προσώπων «δικηγόρων, ηθοποιών, μόδιστρων, παρουσιαστών» που «κατακρεούργησαν το τεκμήριο αθωότητός του».

Νωρίτερα σημειώναμε:

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας ο Δημήτρης Λιγνάδης. Με ομόφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνου και της Ανακρίτριας Παρασκευής Μπότση, ο σκηνοθετης οδηγείται στις φυλακές, καθώς κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων αλλά και ύποπτος φυγής.

Ο κατηγορούμενος, δια του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, είχε ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος με βούλευμα, είτε άνευ περιοριστικών όρων είτε με τους περιοριστικούς όρους που θα καθορίσουν οι Αρχές, αίτημα που τελικά δεν έγινε δεκτό

Ως μάρτυρες επιβεβαίωσης ισχυρισμών του κλήθηκαν και κατέθεσαν στην ανακρίτρια η πρώην υπουργός Πολιτισμού Έλενα Κούρκουλα και ο ιδιοκτήτης του Action24 Διονύσης Παναγιωτάκης.

Ο συνήγορός του Αλ. Κούγιας δήλωσε αμέσως μετά: «Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάπραξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».