Σεισμός 6 Ρίχτερ στη Θεσσαλία, αισθητός στην Αττική

03/03/2021, 12:28
Σεισμός 6 Ρίχτερ στη Θεσσαλία, αισθητός στην Αττική

upd  Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ αναστάτωσε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε στις 12:16, είχε μέγεθος 6 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, επίκεντρο 16 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας και εστιακό βάθος 7,8 χλμ.

Ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα νέος σεισμός, 4,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο 7 χλμ ΔΝΔ της Ελασσόνας.

Αυτή την ώρα υπάρχει φόβος για ζημιές σε παλιά σπίτια.

Ο πρώτος σεισμός, έγινε αισθητός από την Αττική μέχρι και την Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι αρχικά το μέγεθος του σεισμού είχε δοθεί από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο 5,9 ρίχτερ και ο δεύτερος 4,4 αλλά τα μεγέθη αναθεωρήθηκαν λίγη ώρα αργότερα.

Μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες αντιμετωπίζει ο Βόλος όπου η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και χιλιάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. χωρίς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Δυτική Θεσσαλία, στις περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας, όπου και στις δύο πόλεις ο κόσμος βγήκε στους δρόμους. Και σε αυτές τις περιοχές τα δίκτυα τηλεπικοινωνίας τόσο στην κινητή, όσο και στην σταθερή τηλεφωνία, έχουν πολλά προβλήματα.

Με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κλείσανε όλα τα σχολεία στο νομό ενώ με εντολή του περιφερειακού διευθυντή Γιώργου Δονδοτσάκη γίνεται έλεγχος όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων για τυχόν ζημιές.

Νωρίτερα σημειώναμε:

Ισχυρός σεισμός που έγινε αισθητός και στην Αττική σημειώθηκε στη Θεσσαλία στις 12.16.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είχε μέγεθος 5,9 Ρίχτερ, πραγματοποιήθηκε 21 χλμ ΝΝΔ της Ελασσόνας και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Τρία λεπτά αργότερα ακολούθησε δεύτερη δόνηση μεγέθους 4,4 ρίχτερ.

Σύμφωνα πάντως με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 Ρίχτερ 8 χιλιόμετρα δυτικά του Τυρνάβου και έγινε αισθητός μέχρι την Αλβανία και τα Σκόπια.