Δημόσια διαβούλευση για προμήθεια 800 νέων λεωφορείων

12/03/2021, 15:56
Δημόσια διαβούλευση για προμήθεια 800 νέων λεωφορείων

Σε δημόσια διαβούλευση για την προμήθεια 800 νέων λεωφορείων για Αττική και Θεσσαλονίκη προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, που σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι αρχίζει η διαδικασία ανανέωσης, ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των αστικών λεωφορείων ύστερα από δεκατρία χρόνια.

Μέχρι σήμερα, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, αξιοποιήθηκε κάθε δυνατότητα ανάταξης και εφαρμόστηκαν οι καλύτερες και πιο άμεσες λύσεις περαιτέρω ενίσχυσης του στόλου.

Ειδικότερα, η διαβούλευση αφορά διεθνή ανοικτό ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 372 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) για την προμήθεια:

-200 απλών αστικών λεωφορείων 12m υβριδικής τεχνολογίας EURO VI,

-200 απλών αστικών λεωφορείων 12m συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VI,

-100 αρθρωτών αστικών λεωφορείων 18m συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VΙ και

-300 απλών αστικών ηλεκτρικών λεωφορείων 12m και των παρελκόμενων αυτών (φορτιστών βραδείας φόρτισης).

Το υπουργείο επισημαίνει ότι η διαβούλευση, που θα διαρκέσει 20 ημέρες, έχει στόχο την διαμόρφωση δημόσιας σύμβασης που θα είναι ρεαλιστική με βάση τις υπάρχουσες τεχνολογικές δυνατότητες και παράλληλα θα ικανοποιεί την στρατηγική για τις αστικές συγκοινωνίες στις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, αναφέρει ότι αυτά τα 800 λεωφορεία εντάσσονται στην Α’ Φάση ενίσχυσης του στόλου, ενώ θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση, εντός του έτους, άλλων 500 λεωφορείων.