Γ. Γεραπετρίτης: «Ανάσα» για τον πληθυσμό το Πάσχα στο χωριό

06/04/2021, 14:49
Γ. Γεραπετρίτης: «Ανάσα» για τον πληθυσμό το Πάσχα στο χωριό

Οι μετακινήσεις στην επαρχία το Πάσχα θα αποτελέσουν μια «ανάσα» για τον πληθυσμό, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη ο οποίος επισήμανε ότι  «καλώς εχόντων των πραγμάτων, εάν δεν έχουμε κάποια μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, είναι λογικό να επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση κατά τη διάρκεια του Πάσχα, σε περιοχές που θα είναι λιγότερο επιβαρυμένες.

Οσον αφορά τα σχολεία ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι «υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα για υποχρεωτικά self test. Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας, κι εκτιμούμε ότι έως αύριο θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κέντρων, έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία της χώρας», σημείωσε.

Επεσήμανε επίσης ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πρώτα από όλα τα Λύκεια. «Τα δημοτικά σχολεία έχουν παραμείνει για μακρύτερο διάστημα ανοιχτά και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης του σχολικού έτους», σημείωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, υπογράμμισε ότι η πιθανότητα να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε το Πάσχα στα χωριά μας θα είναι μια μεγάλη ανάσα για όλους μας.

Το λογικό είναι περιοχές που βρίσκονται στο ίδιο επιδημιολογικό επίπεδο, να είναι σχετικώς προσβάσιμες, δήλωσε.