Νίκος Χαρδαλιάς: Ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαϊα από την Δευτέρα 12 Απριλίου

09/04/2021, 19:07
Νίκος Χαρδαλιάς: Ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαϊα από την Δευτέρα 12 Απριλίου

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 12 Απριλίου σε Αχαΐα με click away και click inside και στη Θεσσαλονίκη μόνο με click away, καθώς και την επαναλειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τα ΟΠΑΠ Play, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας και με βάση τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Σε ό,τι αφορά την Κοζάνη, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου.

Αναφορικά με την επαναλειτουργία των καταστημάτων ΟΠΑΠ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε ότι θα λειτουργήσουν επίσης από τις 12 Απριλίου, με εξαίρεση τα ΟΠΑΠ play και τα τυχερά παιχνίδια με κερματοδέκτη.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων στα καταστήματα και πλέον η αναλογία πληθυσμού ως προς το εμβαδόν διαμορφώνεται ως εξής: για καταστήματα έως 500 τ.μ. επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τ.μ., ενώ για άνω των 500 τ.μ., επιτρέπεται ένα ακόμη άτομο για κάθε επιπλέον 100 τ.μ.

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε ότι στο "βαθύ κόκκινο” εισέρχονται η περιφερειακή ενότητα της Κω και ο δήμος Ήλιδας της ΠΕ Ηλείας, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν οι περιφερειακές ενότητες Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας (πλην των Δήμων Μαντουδίου- Λίμνης - Αγίας Άννας και Ιστιαίας - Αιδηψού), Ευρυτανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Κοζάνης, Λέσβου, Ζακύνθου, Μυκόνου και οι δήμοι Καλυμνίων, Λέρου, Ρόδου, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών, Κόνιτσας, Αμφίπολης, Βέροιας, Σερρών, Καρδίτσας, Καστοριάς, Ορεστίδος, Γρεβενών, η δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, καθώς και οι δήμοι Λαμιέων, Λοκρών και Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Αντίθετα, βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας εμφάνισαν η περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αργολίδας που βγαίνουν από το "βαθύ κόκκινο” και εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου.

Επίσης, από το "βαθύ κόκκινο” βγαίνει και η περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας (πλην των δήμων Λαμιέων και Λοκρών, οι οποίοι συνεχίζουν και παραμένουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, "βαθύ κόκκινο"), ενώ στο "κόκκινο” εντάσσονται και οι δήμοι Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας και Ιστιαίας - Αιδηψού της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας, ο δήμος Κατερίνης, ο δήμος Αστυπάλαιας καθώς και ο δήμος Σκιάθου.