Γιώργος Καραϊβάζ: Στα χέρια των Αρχών βίντεο με τις κινήσεις των δολοφόνων

11/04/2021, 01:16
Γιώργος Καραϊβάζ: Στα χέρια των Αρχών βίντεο με τις κινήσεις των δολοφόνων

Οι αστυνομικές Αρχές ψάχνουν το οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε στοιχεία για την εξιχνίαση  της φρικτής δολοφονίας του δημοσιογράφου Γ.Καραιβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που μετέδωσε το ΟΡΕΝ, οι αστυνομικοί φέρεται να έχουν στα χέρια του βίντεο "φωτιά" από κάμερες ασφαλείας από ένα κατάστημα και από μία πολυκατοικία, στην περιοχή της δολοφονίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα βίντεο καταγράφονται οι δύο εκτελεστές πάνω στο μηχανάκι που χρησιμοποίησαν για να προσεγγίσουν τον αστυνομικό συντάκτη και να διαφύγουν, μετά τη δολοφονία. Θα επιχειρήσουν να ταυτοποιήσουν την πινακίδα της μηχανής, παρόλο που εκτιμούν ότι πιθανόν είναι πλαστή, μήπως τυχόν έτσι φτάσουν στα ίχνη τους. Σημειώνεται ότι το μηχανάκι που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι δεν έχει εντοπιστεί ακόμη. Παράλληλα, οι αστυνομικοί αναμένεται να ζητήσουν να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο για τα κινητά τηλέφωνα, που είναι ενεργοποιημένα στο οικοδομικό τετράγωνο όπου έγινε η δολοφονία, καθώς θεωρούν ότι οι εκτελεστές δέχτηκαν κλήση από συνεργό τους που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο.

Πιθανόν να πρόκειται για εκτελεστές από το εξωτερικό

Οι αξιωματικοί που διερευνούν την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, φαίνεται πως καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πιθανόν οι δράστες να είναι πληρωμένοι εκτελεστές από το εξωτερικό, που τους "έφερε" στη χώρα αυτός που υπέγραψε το "συμβόλαιο θανάτου". Πρόκειται για μία τακτική που συναντάται αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια σε περιπτώσεις πληρωμένων συμβολαίων θανάτου, που έχουν εκτελεστεί στην Ελλάδα. Αξιωματικός αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι είναι πιθανόν οι εκτελεστές να μην γνώριζαν καν ποιος ήταν ο άνθρωπος που δολοφόνησαν. Θεωρείται πιθανόν δηλαδή να πήραν τα χρήματα, να ήρθαν στην Ελλάδα, να σκότωσαν τον δημοσιογράφο και το ίδιο απόγευμα να έφυγαν από τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά στο επιχειρησιακό σκέλος των ερευνών, έχει ξεκινήσει ο κύκλος των καταθέσεων για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Στο πλαίσιο, αυτό, αναμένεται να ληφθούν οι καταθέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον του δημοσιογράφου, προκειμένου να μάθουν εάν ο αστυνομικός συντάκτης τους είχε πει ότι έχει απειληθεί από κάποιον ή αν υπήρχε κάτι που να τον προβλημάτιζε. Επίσης, θα κληθούν να καταθέσουν και άνθρωποι από το επαγγελματικό του περιβάλλον. Σημειώνεται ότι ήδη έγινε μία πρώτη συνάντηση με τον δικηγόρο του.

Στο "μικροσκόπιο"

Στο επίκεντρο των ερευνών θα βρεθούν τα κινητά τηλέφωνα και το laptop του δημοσιογράφου. Η εντολή που έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι να γίνει ακόμη και ανάκτηση δεδομένων και εάν εντοπιστεί κάτι, να ενημερωθούν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Αυτό που ενδιαφέρει τους αστυνομικούς, είναι να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, που όλα δείχνουν ότι έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ, ιδίως τα κείμενα τα οποία είχε γράψει τον τελευταίο καιρό στην ιστοσελίδα bloko.gr που διατηρούσε. Κείμενα, που είχαν να κάνουν κυρίως με θέματα οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς, και τα οποία οι αστυνομικοί ανασύρουν για να εξετάσουν αν κάποια από αυτά μπορεί να σχετίζονται με την δολοφονική επίθεση.