Στις κορυφαίες θέσεις τα μεταπτυχιακά του ΟΠΑ

13/04/2021, 12:16
Στις κορυφαίες θέσεις τα μεταπτυχιακά του ΟΠΑ

Κορυφαίες θέσεις σε διεθνές επίπεδο καταλαμβάνουν τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Ενδεικτικά, το ΠΜΣ «Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς» βρίσκεται στην έκτη θέση παγκοσμίως και το ΠΜΣ «Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση» στην όγδοη στην Ευρώπη, μεταξύ πολλών μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΟΠΑ που «φιγουράρουν» στην κατάταξη.

Ο διεθνής φορέας κατάταξης «Eduniversal Best Masters Rankings» αξιολόγησε για το 2020 περισσότερα από 22.000 μεταπτυχιακά προγράμματα από 154 χώρες παγκοσμίως.

Τα κριτήρια κατάταξης του «Eduniversal Best Masters Rankings 2021» περιλαμβάνουν κυρίως τη φήμη των προγραμμάτων, μέσω της άποψης των εταιρειών που προσλαμβάνουν προσωπικό, τον μισθό της πρώτης απασχόλησης μετά την αποφοίτηση και την ικανοποίηση των φοιτητών, μέσω έρευνας ικανοποίησης που διεξάγεται από την Eduniversal.

Ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Μπουραντώνης, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΟΠΑ προσφέρουν την υψηλή ποιότητα και αξία που προσδοκούν οι φοιτητές μας για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας διεθνώς. Οι απόφοιτοί μας το γνωρίζουν και αισθάνονται υπερήφανοι γι' αυτό. Συγχαρητήρια στους φοιτητές, διευθυντές, διδάσκοντες και το προσωπικό των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών».