Νίκος Χαρδαλιάς: Επανέρχεται με click away η λειτουργία του λιανεμπορίου στην Κοζάνη

16/04/2021, 18:41
Νίκος Χαρδαλιάς: Επανέρχεται με click away η λειτουργία του λιανεμπορίου στην Κοζάνη

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Κοζάνη, από την Δευτέρα 19 Απριλίου, μόνο με τη μέθοδο του click away, καθώς και την επαναλειτουργία των σχολών οδηγών, υπό προϋποθέσεις, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και κρίσεων, η επιδημιολογική εικόνα στην περιοχή της Κοζάνης, όπου καταγράφεται μείωση των ενεργών κρουσμάτων, επιτρέπει το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου με τη μέθοδο του click away.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι έγινε δεκτό από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων το αίτημα του υπουργείου Μεταφορών για την επαναλειτουργία των σχολών οδήγησης, που θα γίνει όμως υπό όρους και με πλήρη τήρηση των κανόνων προστασίας.

Στο "βαθύ κόκκινο” εντάσσονται από αύριο το πρωί η Θάσος, ο δήμος Ρεθύμνου και ο δήμος Φαιστού, ο δήμος Μαρώνειας - Σαπών, η Κύθνος, ο δήμος Διδυμοτείχου και δήμος Πύδνας - Κολινδρού, ο δήμος Καβάλας, ο δήμος Βόλου, ο δήμος Σιντικής Σερρών καθώς και ο δήμος Βόλου Τζουμέρκων.

Από το "βαθύ κόκκινο” στο "κόκκινο” κατεβαίνουν από τη Δευτέρα η περιφερειακή ενότητα Μυκόνου, καθώς και η Λέρος, οι δήμοι Καρύστου και Κύμης Αλιβερίου, η Σκύρος, ο δήμος Λοκρών, οι δήμου Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας.