Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Ανάσταση στις 9 το βράδυ στα προαύλια των εκκλησιών

20/04/2021, 15:39
Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Ανάσταση στις 9 το βράδυ στα προαύλια των εκκλησιών

Η τελετή της Αναστάσεως θα τελεστεί φέτος στις 9 το βράδυ στο προαύλιο των Ιερών Ναών παραδοσιακά και θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία εντός του Ιερού Ναού, όπως αποφάσισε μεταξύ άλλων η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε διά του εκπροσώπου της μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα, αποφάσισε λόγω των έκτακτων συνθηκών με την πανδημία τη μεταφορά της ώρας των Ιερών Ακολουθιών τη Μεγάλη Εβδομάδα, με ώρα έναρξης τις 18:30, αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Ειδικότερα, αποφάσισε τη χρονική μετάθεση των Ακολουθιών κατά μισή ώρα νωρίτερα: ήτοι στις 18.30 από την Κυριακή των Βαΐων έως τη Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη στις 17.30 και τη Μεγάλη Παρασκευή στις 18.00.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, πρωτίστως ενημερώθηκε για όλες τις ενέργειες του προέδρου της, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, και εν συνεχεία αποφάσισε αφού έλαβε υπόψη τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες και την απαγόρευση της κυκλοφορίας.